Opplasting av bilder til PocketID

Opprettet av Stian Nesdal, Endret Thu, 28 Sep 2023 ved 05:26 PM av Sindre Reed

Ved å følge videoen under forklarer vi korleis de som skule kan batchopplaste bilde av elevane opp til portal.pocketid.no

No kan du også laste .zip fil frå fotograf opp i PocketID.
Du trenger ikkje pakke ut bilda slik som vist i videoen.

Kort oppsummert:

1. gå til "Innstillinger" på ønska skule

2. Trykk på "last opp bilder" i menyen til venstre

3, Velg filer

4. Huk av for "overskriv eksisterende bilde"

Overføring av bilde til FINT/VIS
PocketID overfører bilder til FINT i dei fleste fylker.

Derfrå er det opp til VIS og andre tenester å importere bilder frå FINT. NB: Foreløpig er overføring av bilder frå FINT til VIS under testing. Bilde går derfor ikkje automatisk frå PocketID til Visma Inschool

Opplasting av bilde på enkeltelev

Opplasting eller endring av bilde på enkelt elev kan gjøres ved å gå til "rediger elev" (den blå knappen) på ein elev.

1. Hold musen over bildet - Trykk på "endre bilde"

2. Last opp bilde ved å trykke på "browse"

3. Bildet vil komme inn i PocketID

4. Trykk på den grønne lagre knappen i toppen av bildet

5. Trykk på bytt bilde

6.  Trykk "Lagre student" når du er tilbake på hovudsiden inne på rediger elev