Hvordan opprette ny Elevadministrator / Skoleadministrator

Opprettet av Morten Hilde, Endret Tue, 20 Aug ved 2:30 PM av Morten Hilde

I denne artikkelen går vi igjennom hvordan man oppretter en ny elevadministrator / skoleadministrator.

Før man oppretter en ny elevadministrator / skoleadministrator anbefales det å lese igjennom denne artikkelen Hva kan du gjøre i webportalen Der får man en innføring i hvilken rettigheter de ulike typene administratorene har.

Vær oppmerksom på at det er kun bruker med fylkesadministrator eller skoleadministrator rettigheter som kan opprette ny bruker med elevadministrator / skoleadministrator rettigheter. Elevadministratorer har ikke rettigheter til å opprette en ny bruker med administrator rettigheter.

For å opprette en ny elevadministrator / skoleadministrator logg inn på PocketID sin Skoleadmin side.

Etter innlogging så velger du "innstillinger" på meny-linjen øverst til høyre ( se bilde )

På neste side med oversikt over skolens info har man et felt som sier "Tilganger".

Her vises alle brukere som har administrator rettigheter.

For å gi en ny bruker administartor rettigheter så klikk på "Ny bruker" oppe til høyre for "Tilganger" ( se bilde )

Etter å ha klikket "Ny bruker" får du opp en ny side som sier "Add Adminuser"

Fyll inn feltene med informasjonen til den nye brukere ( se bilde under )

Etter at all nødvendig informasjon er lagt inn, fullfør prosessen ved å klikke "Utfør" ( se bilde ovenfor )

Har man lagt inn all informasjon korrekt så skal man bli sendt til en ny side som sier "Brukeren er lagra" ( oppe til venstre).

Man får også en oversikt over administrator ved aktuelle skole. Den ny oppretta administratorbrukeren skal da vises i denne oversikten.

Nå som du har oppretta den nye adminstratorbrukeren så kan du gå tilbake til din skoleoversikt ved å klikke "mine skoler" oppe til venstre.